Bäst dagkräm med SPF

SPF dagkräm

Genom att använda en dagkräm med SPF så hindrar du att din hud åldras i förtid. Utöver att dagkrämen återfuktar så skyddar den även mot solens farliga UVA- och UVB-strålning. En dagkräm med PSF är en perfekt grund i din hudvårdsrutin och något man bör bör börja dagen med både på sommaren och vintern.

Under sommarhalvåret kan du ha dagkrämen med PSF som grund innan du applicerar ditt riktiga solskydd. Då det är lätt att man inte smörjer in sig tillräckligt med solskydd är det bara en bonus att huden redan fått skydd med din kräm.

Bäst dagkräm med SPF 2023

Vilken dagkräm med SPF ska man då välja och vilket solskydd ska man ha? Det hela beror till stor del på hur mycket solskydd du vill ha (finns upp till SPF 50) och vilken hudtyp du har, torr eller normal hy.

Bästa dagkrämen med SPF – alla kategorier – tycker jag utan tvekan är Medik8 Skin Ageing. Det är en helt komplett dagkräme med SPF 30 som både skyddar mot UVA/UVB-strålning, har inga konstiga dofter (som dagkräm med SPF tyvärr ibland kan ha), återfuktar bra med en hyaluronsyra samt vitaminer och mineraler.

Dagkrämen motverkar även synliga ålderstecken, pigmentförändringar och reducerar fina linjer i ansiktet. Den ger ett fint glow efter att den har applicerats.

Medik8 Skin Ageing

Bästa dagkrämen med SPF för känslig hy 2023

Om du har torr och känslig hy är Dermaceutic från K Ceutic ett riktigt bra val. Det är en dagkräm med SPF50 solskydd som både minimerar rodnad, reparerar vävnader och motverkar ojämnheter vad gäller pigment i ansiktet. Dagkrämen passar även dig som fått skadad hudbarriär eller skadad hud från exempelvis olika ansiktsbehandlingar.

Hudkrämen är dessutom sykddande då den innehåller både aloe vera och karitesmör.

Bästa billiga dagkrämen med SPF (budget)

Lumene Nordic Hydra är en riktigt prisvärd och bra dagkräm som skyddar mot både UVA och UVA (SPF 30). Dagkrämen både återfuktar och stimulerar huden i ansiktet med mineraler som syresätter huden.

Precis som andra hudvårdsprodukter från finska Lumene är man noga med vilka ingredienser man använder sig av sina produkter, minst 99 % av ingredienserna har naturligt ursprung och alla produkter är veganska.

En prisvärd dagkräm för under 200 kr. Att förpackningen dessutom innehåller 50 ml gör inte saken sämre.

Lumene Nordic Hydra

Bäst dagkräm med SPF 15

Även om en hög solskyddsfaktor på 30 eller 50 är att föredra så kan en högre SPF ha lite ”bieffekter” som doft eller klibbighet. Från Eco Cosmetics finns en lätt tonad dagkräm med SPF 15 som innehåller havtorn och granatäpple för att skydda huden. Hudkrämen ger då 15 gånger bättre skydd mot UVB-strålning jämfört med att inte ha något solskydd alls. Denna dagkräm från Eco Cosmetics kan även användas som foundation under din makeup.

Eco Cosmetics

Bäst dagkräm mot pigmentfläckar

Dermalogica Age Smart mot SPF 50 är en dagkräm som skyddar huden mot åldrande och döljer/hämmar pigmentfläckar. Hudkrämen har flera aktiva ingredienser som motverkar s.k. korslänkning av kollagena fibrer och bättrar på hudens elasticitet. Detta tillsammans motverkar pigmentfläckar och att huden åldras i förtid.

Dermalogica Age Smart har en neutral doft och efter att den har gått in i huden upplever många att den känns fräsch och len, även om dagkrämen i sig kan upplevas som lite oljig när man smörjer in den.

Varför använda dagkräm med SPF?

Genom att använda solskyddsfaktor (SPF) undviker du att bränna din hud och skyddar mot solens UVB-strålning, den ultravioletta strålningen som leder till både rodnader och solbränna.

SPF är ett mått på hur mycket UV-skydd krämen ger, siffran innebär att huden får så många bättre skydd. Dagkräm med SPF 30 innebär 30 gånger hudens normala skydd mot UVB-strålning.

Vilken SPF på dagkrämen ska jag välja?

Det finns riktlinjer och rekommendationer för solskräm och solskydd som man kan utgå ifrån:

  • SPF 15 – För dig oavsett hudtyp i Sverige och andra länder med lite lägre UV-index
  • SPF 30 – För dig med känslig hud och befinner dig i starkare sol, bör användas om du arbetar utomhus eller reser söderut.
  • SPF 50 – Vid mycket stark sol och/eller ljus hud.

Utöver hög solskyddsfaktor är det viktigt att undvika att bli bränd eller att vara i solen när den är som starkast och står högst på himlen under mitten av dagen. Det är även viktigt att skydda sig mot solen på andra sätt genom att t.ex. bära långärmade kläder och att försöka vara i skugga när solen står som högst på himlen.

Om Rebecca

Mitt största intresse är design, sömnad och även allt annat man kan skapa. Här på Designbecca hittar du utöver kreativa guider även mina skönhetstips om hudvårdsrutiner, bra mascara, skönhetskalendrar och andra guider.

Inlägget senast uppdaterad: 2022-11-11