Skönhetskalender

adventskalender skönhet

I en skönhetskalender får man prova på ett stort antal skönhetsprodukter inom både hudvård, smink, makeup, mascara och nagellack. Flera butiker och märken ger varje år ut en egen adventskalender där man får prova på ett stort urval av skönhetsprodukter. Hit hör Lyko, Åhlens, Rituals och Body Shop som varje år ger ut en eller flera riktigt bra julkalendrar med parfym, smink och kroppsvård.

Produkterna i en skönhetskalender är både i full size och miniformat (resesize). Helst vill man så klart välja en julkalender med så mycket full size produkter som vanligt – men priset blir då å andra sidan högre.

Här har jag valt ut mina favoriter bland årets skönhetskalendrar 2023 – både prisvärda budgetkalendrar och lyxkalendrar för att verkligen få unna sig det bästa inom hudvård, skönhetsprodukter och kroppsvård.

Yves Rocher skönhetskalender – mest prisvärd

Yves Rocher ger jag varje år ut en adventskalender med både hudvård, kroppsvård, smink, makeup och parfym. Totalt innehåller Yves Rocher skönhetskalender produkter värda över 1 300 kr men kostar trots det bara 500 – 600 kr.

Yves Rocher innehåller i år 8 full size produkter och det finns både hela nya produkter som ännu inte lanserats och klassiker. En mycket populär och prisvärd skönhetskalender.

Yves Rocher skönhetskalender

Adventskalender med naturliga skönhetsprodukter

Från finska Lumene kommer i år en skönhetskalender med 24 hudvårdsprodukter. Lumene är kända för att bara använda sig av naturliga ingredienser med sitt ursprung från den nordiska naturen. I kalendern finns framför allt hudvårdsprodukter som antirynkkrämer, dagkrämer, nattkrämer, serum och andra naturliga produkter varav en del är veganska.

lumene adventskalender skönhet

Adventskalender med badbomber, schampo & tvålar

Från Bomb Cosmetics finns ett flertal olika adventskalendrar med bad- och spaprodukter som badbomber, bodypolish, tvålar och shampo. Alla produkterna i julkalendern är handgjorda och tillverkade av naturliga ingredienser. Perfekt för vinterns varma bad!

Bomb Cosmetics adventskalender

Nagellack och manikyr i Essie adventskalender

För dig som vill ha en stor uppsättning av olika nagellack och produkter för manikyr rekommenderar jag Essie adventskalender. Årets Essie julkalender innehåller 8 nagellack i originalstorlek och 10 st i miniformat. Dessutom många praktiska tillbehör som nagelförstärkare och nagellacksborttagning.

Essie Adventskalender

Ritual of Advent 2023 – ett måste!

Rituals ger varje år ut sin Ritual of Advent-julkalender med ett vackert yttre och lyxigt inre. I Rituals adventskalender får man prova på både hudvårdsprodukter, krämer, schampo, duschkrämer och doftljus. Rituals adventskalender innehåller skönhetsprodukter värda närmare 1 500 kr.

Ritual of Advent kommer ut både i en 2D och 3D-variant där 3D-kalendern står upp likt en riktig julgran med kalenderns boxar hängandes likt gyllene smällkarameller på grenarna. Rituals of Advent brukar bli slutsåld långt innan december.

Ritual of Advent

Zmile Cosmetics Julkalender – bästa budgetvalet 2023

Det går faktiskt att få en skönhetskalender för bara 200 – 300 kr som faktiskt är bra. Det är Zmile Cosmetics ett bevis på. Kalendern innehåller ett brett utbud av sminkprodukter som ögonskugga, rouge, läppglans, läppenna och nagellack. Det finns även små söta accessoarer i julkalendern som sminkspegel och nagelfil. En riktigt billig och prisvärd adventskalender med skönhet.

YSL – Bästa lyxkalendern 2023

För dig som vill ha en riktigt lyxig adventskalender så finns franska Yves Saint Laurent skönhetskalender med både parfym, läppstift, makeup och mascara. Innehåller både skönhetsprodukter i full size samt mini, totalt värde på skönhetsprodukterna är på flera tusen.

YSL Adventskalender är exklusiv boxkalender med gulddetaljer. Blir likt många andra skönhetskalendrar ofta slutsåld redan innan december trots det höga priset.

Yves Saint Adventskalender

Kalender med hudvård från Body Shop

Från Body Shop finns i år hela tre olika adventskalendrar med skönhetsprodukter – en billigare budget-kalender, den stora julkalendern och den ultimata adventskalendern med det mest påkostade innehållet.

The Body Shop:s adventskalendrar innehåller främst hudvårdsprodukter som ansiktsmasker, tvålar, schampo, duschkräm och hudkrämer. Värdet på produkterna ligger ungefär på det dubbla jämfört med julkalenderns pris.

the body shop adventskalender

Skönhetskalender från Lancôme

Från franska Lancôme kommer en riktigt lyxig skönhetskalender med både produkter i full size och resestorlek. Julkalendern innehåller både parfym, makeup, mascara, hudvårdsprodukter, ögonserum och läppstift.

Själva kalendern är en riktigt vacker och skapar en 3D-miljö av Paris där det gömmer sig skönhetsprodukter under de olika numrerade husen i staden. Lucka 24 är självklart Eiffeltornet och här bakom gömmer sig en lite mer påkostad gåva.

Lancome Adventskalender

Exklusiv skönhetskalender för män 2023

Molton Brown är en exklusiv skönhetskalender för män där stor vikt ligger på parfym och maskulina dofter. Kalendern innehåller även många badprodukter som schampo och duschkräm. Både innehållet och kalendern i sig är väldigt vackert formgiven. Perfekt present att ge till sin man eller pojkvän (speciellt om du själv har unnat dig en egen adventskalender med skönhetsprodukter).

Molton Brown Adventskalender

Varför köpa skönhetskalender?

Varför ska man då köpa en skönhetskalender och inte bara produkterna var för sig? Det finns flera fördelar med att köpa en julkalender:

  • Du får ofta produkter värda ungefär dubbelt så mycket jämfört med vad det kostar att köpa julkalendern
  • Du får prova på nya produkter du inte hade köpt annars och kan på så sätt kanske hitta en ny favoritparfym eller dagkräm
  • Du kan få nyheter från olika märken som ännu inte kommit ut för försäljning utan lanseras i samband med adventskalendern

Finns det då någon nackdel?

Vissa skönhetskalendrar innehåller en stor del produkter i mini-size. Det är ibland helt okej – speciellt om det är en billig skönhetskalender eller om det gäller parfym. Parfymflaskor är väldigt dyra och det är orimligt att få väldigt många full size parfymer i en julkalender.

Om det däremot gäller en dyr skönhetskalender vill man också ha mer påkostade produkter. Caia fick exempelvis kritik för just detta då kalendern kostade runt 1 500 kr men trots det innehöll mycket småflaskor och ”utfyllnadsprodukter”.

Om Rebecca

Mitt största intresse är design, sömnad och även allt annat man kan skapa. Här på Designbecca hittar du utöver kreativa guider även mina skönhetstips om hudvårdsrutiner, bra mascara, skönhetskalendrar och andra guider.

Inlägget senast uppdaterad: 2023-09-07