Den godaste räkröran gör du själv

På helgen ska man unna sig god mat. Den mat jag uppskattar mest är smårätter eller förrätter.

Idag gjorde jag en klassisk toast med räkröra. Räkröran gör jag alltid själv, av den enkla anledningen att det blir godast då!

Ingredienser:

  • Creme fraiche, inte någon lättvariant.
  • Räkor, jag brukar köra på ”räkor i lake”.
  • Lök, pärllök eller liknande ( det mesta funkar).
  • Majonäs
  • Dill, helst färsk
  • Citron
  • Salt och peppar

Gör så här:

Lite svårt att uppskatta precis hur mycket av varje ingrediens som behövs, men på ett ungefär:

  1. Ta lite mer än halva burken med räkor och lägg i ett durkslag, så vattnet försvinner. Tryck försiktigt på räkorna så ännu mer vatten försvinner
  2. Hacka räckorna grovt och lägg i en skål.
  3. Häll i nästan en hel liten creme fraiche burk.
  4. Klicka i ca 2 msk majonäs.
  5. Finhacka lite dill och häll i.
  6. Finhacka en halv liten lök och häll ned i smeten.
  7. Rör runt alltihop av smaka av med pressad citron, salt & peppar.

Serveras på nyrostad toast.

Bon appétit!

Om Becca

Mitt största intresse är design, sömnad och även allt annat man kan skapa. Här på Designbecca hittar du utöver kreativa guider även mina skönhetstips om hudvårdsrutiner, bra mascara och andra guider.

Inlägget senast uppdaterad: 2011-03-18

Lämna en kommentar