Kanelbullens dag är en oerhört viktig och betydelsefull temadag som inträffar den 4 oktober varje år, och har gjort så ända sedan 1999, för att hedra kanelbullen. Dagen introducerades av Hembakningsrådet för att ”uppmärksamma den rika bulltraditionen som finns i Sverige, med speciellt fokus på den anrika kanelbullen, samt att öka konsumtionen av jäst, mjöl, socker och margarin”.
Recept på kanelbullar
- Klassiska kanelbullar från recepten.nu, ca 25 st
- Kanelbullar, recept från Arla
- Saftiga kanelbullar, recept från kokaihop.se
Mini-kanelbullar
Här bakas det mini-bullar i Fimolera, dessa små bullarna är bara någon centimeter i diameter. Precis som ätbara bullar kommer de att gräddas i ugn för att härdas!
Mini-bullarna kommer att bli smycken som du inom kort kommer att hitta på beccadesign.se!
Recept på mini-kanelbullar
Vill du göra likadana mini-kanelbullar som på bilden ovanför?
Nu blir det andra bullar…
Varför säger man egentligen så? Hela ordstävet lyder: Nu skall det bli andra bullar av, sade bagarn när han sket på brödspaden. Nu vet ni det!
Andra datum förknippade med bakverk:
- 5 februari – Fettisdagen/semlor
- 4 oktober – Kanelbullens dag
- 6 november – Gustav Adolfsbakelse
- 7 november – Kladdkakans dag
- 13 december – Lucia (då skall det ätas lussekatter)
Vilket fint inlägg!
Fredrikapåvinden:
Tack! 🙂
vart kan man köpa flytande fimolera?