hellokittybakelserJag stötte på amigurumi för första gången för kanske någon månad sen eller två. Det var en vän som hade startad en blogg där hon lade upp bilder på sina söta djur och bakelser i amigurumi. De var helt bedårande söta, så jag tänkte berätta lite för er om dess historia.

Amigurumi är japanska och betyder ungefär ”stickade och stoppade leksaker”. Det finns inga fasta regler om hur en amigurumi ska se ut men gemensamma drag är att de ofta är djur och otroligt söta (kawaii, som de säger i Japan) med oproportionerligt stora huvuden. De måste inte vara virkade utan kan även vara stickade, dock är virkade betydligt vanligare. Av egen erfarenhet skulle jag tro att det är enklare att virka så smått än sticka.

Amigurumi blev populärt i Japan på 1980-talet då det användes i ett utbildningsprogram för barn som tillverkade dem av återvunna leksaker. Det har nu spridit sig över hela världen tack vare den japanska populärkulturen. Om man väl lärt sig grunderna så är det bara att leka sig fram, låt fantasin flöda!

Här är en sida där dom samlat lite gratis amigurumi-mönster.

Källa

Tidigare inläggPop art
Nästa inläggChokladtårta örhängen

3 COMMENTS

  1. Hej!
    Åh visste inte att du hade ett inlägg där du länkar till mig, va roligt! 🙂
    Dina saker du gör är så otroligt fina, måste beställa något snart!

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here