Jag tänkte visa min fimolera-box, där jag har alla tillbehör som jag ofta använder. Själva boxen är köpt på Panduro och den är väldigt praktisk!

Min fimolera

Längst ner har jag själva fimoleran, jag har myyyyycket mer men den jag använder mest får plats i alla fall.

lite fimolera tillbehör

Sedan kommer vi till alla formar och tillbehör. Jag tycker inte att man måste köpa så många tillbehör egentligen utan ta det man hittar hemma. Man märker efter hand vad som behövs, de flesta har jag faktiskt gjort själv.

Allt man behöver för fimolera smycken

Och ännu lite mera tillbehör, glitter, tandborstar, tandpetare, minirivjärn, sandpapper mm.

Hobbylåda för mina fimolera prylar

Ja, ni ser ju hur smart boxen är! Det bästa är att det är så enkelt att bara plocka fram och sedan snabbt städa bort allt. Som underlägg använder jag några kakelplattor.

pastamaskin till fimolera

Och slutligen min oumbärliga assistent pastamaskinen! Det är en pastamaskin som är till för just polymerlera. Jag klarade mig länge utan, men när den väl var införskaffad gick det längre inte att vara utan.

De viktigaste verktygen enligt mig är:

 • Ett bra och plant underlägg.
 • En vass kniv.
 • Något spetsigt ex tandpetare.
 • En vass pincett att plocka bort damm mm.
 • En kavel!
 • Någon form kan även vara bra, cirklar, fyrkanter. Men det är inget man måste köpa utan går med all säkerhet att hitta i hemmet. Även kavel går att hitta, använd en tom flaska eller något slätt rör.

3 COMMENTS

 1. Jag håller på att försöka hitta bra förvaring för allting man samlar på sig. Mina favoritverktyg köpte jag på Ebay – ett set med ”tandläkar-petare” – och som du säger, man hittar allt möjligt i hemmet som man kan använda. Just nu försöker jag övertala min gamla slitna pastamaskin (som jag brukade göra lasagne o spagetti med) att inte klibba med min lera – jag får putsa den med en våtservett mellan varje genomkörning. En skinnerblend tar ju forever då! Du har en jättefin craft sida! Du är välkommen att kika förbi min hemsida (som inte har med crafting att göra ännu, men ändå) – jag är författare och skriver på engelska. (Romance och Sci-Fi)
  http://www.gbrooke-fiction.com

  🙂

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here