Ingefära innehåller en massa antioxidanter och verkar anti-inflammatoriskt! Det är alltså väldigt bra att äta lite ingefära varje dag, du kommer hålla dig frisk och må bättre. Jag brukar antingen använda ingefära i matlagning eller göra te. Något jag börjat göra på senare tid är ingefära-shots. Det är både nyttigt och gott!

Jag brukar improvisera lite och riva så mycket ingefära jag orkar, ca en stor ingefära. Glöm inte att skala den först.

 

Sedan lägger jag den rivna ingefäran i en bunke med kallt vatten och pressar i en citron och eventuellt lite flytande honung. Låt stå en timme eller två!

 

Sila vattnet och pressa ur ordentligt.

 

Häll upp på flaska och voilá!

Tycker du att det blir för starkt går det bra att späda ut med vatten och dricka, eller varför inte hälla några droppar i varmt vatten? Supergott blir det i vilket fall.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here