Varför ska man göra det lätt för sig, när man kan göra det svårt? Jag tänkte göra en riktig barntårta nu när Leonard fyllde år. Men hade så svårt att bestämma mig för hur den skulle se ut! Tänkte först göra en tårta med alla hans favoritkaraktärer som exempelvis Alfons Åberg eller Babblarna men det kändes lite för krångligt. Så jag tänkte att jag gör en 2:a med ett tåg på. 

 

Det kändes som ett enkelt uppdrag innan jag satte igång. Men redan när jag skulle göra bottnarna så kändes det plötsligt lite jobbigt. Hur i hela friden gör man en 2:a? Efter lite googlande kom jag fram till att man skulle göra en rund och en fyrkantig tårtbotten.

 

Bara det att jag bara hade en rund och en avlång som det inte gick att ta av botten på. Den enda formen jag hade som man kunde ta av botten på var en med hål i mitten. Det var ju precis vad jag behövde, så körde på den.

Sedan använde jag även den avlånga men la bakplåtspapper i botten och vek hörnen fint så man enkelt kunde få ur bottnen. Det fungerade helt utmärkt!

 

Jag använde detta receptet på en glutenfri tårtbotten och det blev verkligen jättebra!

Sedan la jag bottnarna i frysen en stund innan jag skar dom till en 2:a i tre lager.

Jag fyllde tårtan med en hallonmousse och en chokladganache.

Recept på hallonmoussen:

  • Koka ett paket frysta hallon 225g  
  • Pudra över 3,5 msk snabbmarsanpulver.
  • Häll i vispgrädde ca 3 dl grädde. 

Vispa lite så den blir lagom fast.

Recept på chokladganache:

  • 175 gram halvmörk choklad ( jag använde Fazer bak-choklad).
  • 2 dl grädde.

Hacka chokladen och lägg den i en rostfri eller porslinsskål. Värm grädden i en kastrull till precis innan den börjar koka och häll den sedan över chokladen, rör runt till den blir slät. Låt stå tills lagom konsistens. Jag satte in den i kylen ett tag och rörde om lite då och då.

Sedan smörjde jag in hela tårtan i utblandad hallonmousse med grädde. Färgade en stor bit marsipan med blå färg. Den blev väldigt mycket blåare än jag tänkte den skulle bli! 🙂

Blandade lite fler färger och några timmar senare var den klar ( eller snarare för sent för att orka göra mer). 

Så här blev resultatet. Det sista jag gjorde innan jag satte in den i kylen var att smeta ut äpplena på träden, haha! Aja, det var kul men väldigt mycket svårare än jag trott. Nästa gång blir det nog bättre. God vad den i alla fall! 

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here