Jag tänkte visa er vad jag åstadkommit hittills i Fuwa fuwa leran. Har mest lekt lite, det var så kul!

Den är verkligen helt olik Fimolera som jag brukar arbeta i. Fuwa fuwa betyder moln-lik och den var verkligen moln-lik, så otroligt mjuk. Svårt att beskriva men nu när den har stelnat under ungefär ett dygn så känns den som skumgummi /frigolit/suddgummi-aktigt, om ni förstår vad jag menar. Smyckena väger verkligen ingenting!

Nackdelen är att leran inte finns i riktigt alla färger. Visserligen kan man blanda till lite andra färger man svart och röd går ju faktiskt inta att blanda till. Fuwa finns bara i söta pastelliga färger (vad jag har hittat iaf), inte helt fel det heller visserligen.

Jag kommer verkligen inte att sluta arbeta i Fimolera utan använda mig av båda. Kanske kan man kombinera de båda lerorna på något smart sätt.

Om det är en fördel att smyckena blir så lätta får man avgöra själv. Jag tycker att det var positivt då det blir en kontrast till Fimoleran. Hade vart lite tråkigt om de hade vart för lika.

Vad tycker ni? Vill man ha lite tyngd i smycket, eller ska det vara fjäderlätt?

9 COMMENTS

 1. ooooh så fina! Är fuwa fuwa leran samma som hearty lera tror du?
  har beställt från okaeri.se, ett tips är att kika in där om du inte vart där tidigare:) dom ska få in mera molds och ”whipped cream” senare i höst:)
  kram sofie

  • zuperzye:
   Jag tror att det kan vara ungefär samma som Hearty lera, beskrivningen låter samma iaf. Det var genom den sidan jag blev sugen på att prova, men ville ha allt. Så jag kom på att det måste vara billigare att köpa in direkt ifrån Japan. Det tog mig många nätter innan jag hittade en sida med bra utbud och någorlunda låga priser.

   Men tack ändå för tipset!
   Kram

 2. åh, hade du hittat en sida där man kan beställa fr¨n japan. kan du inte dela med dig av denna 🙂

 3. Hej!

  Du är jätteduktig och det har varit kul att få inspiration från dig!

  Jag har en åsikt om det där med tyngden i smycket: till örhängen är det verkligen positivt (!!) ju lättare de är. Jag upplever att många av mina smycken är för tunga för att användas, resultatet blir nämligen att hålet töjer sig. Så ju lättare smycke i örat – desto bättre. Däremot så tror jag att armband och halsband mår bra av lite tyngd, så att kedjan sträcker ut sig som den ska. Finns inte risk att de flyger iväg annars om det blåser t.ex? Och sen funderar jag på risken att materialet går sönder? Nu har jag inte ens sett ett fuwa fuwa-smycke, så jag vet inte. 🙂 Men det är några av mina tankar! Tack för en bra blogg! ^^,

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here