Visst är det snyggt med skärmväggar! De är inte bara vackra utan även väldigt användbara, omklädningsrum, rumsavdelare och superbra att bara gömma fula saker bakom. Men de man kan hitta i affärerna är kanske inte så roliga och om man väl hittar någon fin så kostar de därefter. Då är det ju bra att man faktiskt kan göra en själv! Denna skärmvägg i shabby chic-stil gjorde jag själv i somras, men det var lite mer arbete än jag trodde.

Först får man tänka ut hur stor skärmväggen ska vara, den jag gjorde hade måtten 60 x 180. Sedan köpte jag några billiga brädor, kommer tyvärr inte ihåg vad dessa kallas men de var billiga. Jag tycker inte att det gör något att de är lite råa och flisiga utan snarare att det blev lite snyggare så.

smycken 100

Jag började med att titta på när min pappa skruvade ihop dom, ok jag skruvade faktiskt ihop några helt själv.

smycken 106

Målade de vita med vanlig vit väggfärg som blivit över sedan innan. Jag målade i alla fall två lager så att det såg någorlunda jämnt ut.

smycken 110

När färgen hade torkat var det dags att skruva ihop delarna. Jag ville kunna använda skärmväggen som ett omklädningsrum och skruvade då fast gångjärnen så att ramarna bildar en cirkel. Vill man använde skärmväggen som en vägg så ska man skruva fast gångjärnen år vartannat håll så att ramarna står zick zack.

smycken 113

Hittade ett lagom billigt tyg på IKEA och sydde på en gammal spetsboard upptill. Tycker att det blev väldigt fint med spetsen så det var värt allt extra arbete.

smycken 122

Häftade sedan fast tyget med häftklammer. Vill man vara extra duktig kan man hamra fast små fina nitar. Något man ska tänka på är att börja häfta fast en sida och sedan ta den motsatta sidan, glöm inte att dra så mycket det går så att tyget inte blir slappt!

smycken 126

Sätt på tassar under fötterna och du har nu en underbart fin skärmvägg!

smycken 128

2 COMMENTS

    • Hej! Jag tror att vi använde billigt limmträ och vanliga träskruvar. Det beror ju lite på vilket utseende man vill ha på vikväggen.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here