Detta har varit min hat-hörna i lägenheten. Den har inget fönster och är lite mörk och tråkig. Så svårt att möblera på något konstigt sätt, fastän den bara är hörna. Från början hade vi satt hörnsoffan där. Det kändes naturligt att ha soffan i en mörk hörna när man vill titta på TV och sitta vid bordet framför fönstret och blicka ut över havet. Men man ville knappt sätta sig i soffan för det var mörkt och tråkigt där. Det ända man kunde göra var att sätta upp tavlor på väggen. Så vi har snurrat alla möblerna tio varv, målade om stolarna och nederdelen på bordet vitt, det blev lite bättre men ändå inte riktigt bra. Jag ville ha  bordet mer centrerat och ett sånt där stort rustikt bord i lite mer vintage-stil.

 

Vi hade kollat runt på nätet vad ett sådant kan kosta, men det blev ju lite onödigt dyrt när vi redan har ett bord med bra stomme. Så vi bestämde oss för att behålla stommen och köpa lite plankor att lägga ovanpå stommen. Det kändes som ett ganska enkelt och kul projekt!

När vi ändå bytte ut bordsskivan så passade vi på att göra bordet lite större. Man ska nog passa sig att inte bygga ut bordet för mycket, kom jag på i efterhand. Då bordet lätt tippar om det sitter ett barn på det, vilket händer ganska ofta här.

 

 

Jag brukar sällan planera för mycket när vi ska bygga om saker eller renovera för man vet inte riktigt vart man hamnar i slutändan ändå. Man kommer på nya saker längs med vägen och man blir bara besviken om man har en klar bild av hur det ska bli. Och dessutom kan det kännas jobbigt att veta hur mycket jobb det blir, det bästa är att bara börja utan att tänka! 

Vi utgick ifrån den här guiden men tog lite lättare och tunnare brädor. Sedan valde vi en gråaktig bets, vi ville inte att den skulle vara för lik den färgen som var innan. Sedan lackade vi med mattlack två omgångar och så här blev resultatet:

Vi blev så nöjda och det var ändå ganska enkelt! Nu ska bara stolarna kläs om i en passande färg.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here