Ni som besökt shoppen vet ju att jag är på semester. Vi är på Madeira och solar och har det gött. Kanske inte så kul att läsa detta om man inte känner oss men men..

Vi kom hit i onsdags, då var det hemskt blåsigt och det var nära att vi inte fick landa pga blåsten. Tydligen är det ett rätt vanligt problem här då flygplatsen är lite speciell; på tre sidor vatten, en sida bergvägg. Men det var precis på gränsen (15 knops vind) till att det var okej. Vi var förberädda på att det skulle bli lite skakigt, men det var då den hemskaste landningen jag vart med om. Planet var mycket nära havsytan och på snedden så vingspetsen nästan skar mot den brusande vattenytan och vi kunde se fiskarna i vitögat. Dessutom skakade det så jag trodde vi skulle krascha i havet. Lyckligtvis blev vi inte fiskmat utan vi överlevde även denna gång. Skönt att ha det överstökat.

Lite bilder ifrån första dagen. Bilden nedan är tagen ifrån flygplanet. Tror det är Frankrike, satt och höll mig vaken för att kunna ta ett coolt kort över Paris, precis när vi var ovanför var det så mycket soldis så man såg knappt något.

Utsikt ifrån planet

Även denna bild är tagen ifrån flygplanet.

På planet påväg till Madeira

Första bilden tagen ifrån bussen på Funchal city och hamnen som för tillfället hade besök av en enorm lyxkryssare. Men blev helt paff för det var så stort. Mer än hälften av Madeiras befolkning bor här, och det märks.

Utsikt ifrån bussen över Funchal

Utanför hotellet, blickar ut över hamnen.

Utanför hotellet

Dessa äckliga spellivinker kryllar det om. Ca 10 ggr värre än grodor, och snabba är dom!

Ödla

Slappar lite i hamnen med en milkshake.

Håkis med drink

Gött på madeira

Sedan gick solen i moln så vi begav oss till linbanorna (eller cable cars som de heter på utrikiska). Jag är rysligt höjdrädd och funderade på att lägga mig på golvet och gråta, men det var så smutsigt. Satt dock och kollade inåt land mestadels, då såg det inte lika högt ut.

Cablecars

Bananodlingar och mötande linbanevagn.

Cablecars på madeira

En riktig sjörövarskepp (Sankta Maria heter det, om jag inte minns fel) som man kan åka små turer med.

Sjörövarbåt

Ja, eftersom internet här är rysligt segt så får det räcka med bilder för idag. Detta inlägg tog nog 2h att skriva. Nu ska vi gå och äta en god middag och sedan blir det besök till Madeiras enda casino. Vi ska upp tidigt imorgon för att åka till grannön Porto Santo där den 7 km(?) långa paradis-stranden ligger. Färjan går endast en gång per dag så vi ska vara där redan 07,30. Lite väl tidigt att åka och bada anser jag, men det tar 2 h 15 min att ta sig dit.

9 COMMENTS

  • Johanna:
   Tack! Åh ja vi hade det jättehärligt, synd bara att tiden går så fort.
   Men som alltid är det jätteskönt att komma hem igen 🙂

 1. AAAHHHHHH!
  Gud vad skönt!!!!!
  Bara en fråga:
  Var köper du silikonen???
  MÅSTE få svar för jag har suttit och letat i timmar
  efter det så jag har nästan blivit galen!!!
  Njut nu och ha det skönt/ TILDIZZZ! ; )

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here