Quiltat babytäcke i vintagestil

 

quiltat babytäcke

Det var ju inte helt lätt att hitta ett litet babytäcke i passande storlek till vaggan. De flesta var väldigt stora eller väldigt varma. Det känns lite läskigt med så varma täcken, framförallt nu på våren. Så jag köpte det billigaste täcket jag kunde hitta på ikea och klippte till mitt egna. Först tänkte jag enbart overlocka kanterna och använda påslakan. Men eftersom vi har fått så många fina övertäcken ville jag ju att de skulle komma till sin rätta, så det fick bli ett quiltat babytäcke.quiltat täcke

Det behöver ju inte vara så avancerat som det låter, utan jag klippte helt enkelt ut en dubbelvikt tygbit som var lika stort som täcket. Sedan overlockade jag runtom, var noga med att nåla! Eftersom tyget hade ett bra linjeformat mönster så följde jag det när jag sydde själva quilten. Jag gjorde enbart några sömmar i ett korsformat mönster, det blev ca 15 cm emellan varje söm. Det är verkligen supernoga att nåla tätt och se till att tyget inte drar sig, sy även med rätt långa stygn.

babytäcke vintagestil

Såhär fint blev resultatet!

Om Becca

Mitt största intresse är design, sömnad och även allt annat man kan skapa. Här på Designbecca hittar du utöver kreativa guider även mina skönhetstips om hudvårdsrutiner, bra mascara och andra guider.

Inlägget senast uppdaterad: 2018-02-26

2 svar på ”Quiltat babytäcke i vintagestil”

  1. Tusen tack för sömnadsbeskrivningarna. Dina beskrivningar går fint att förstå även för mej som är nybörjare. Ska börja försöka mej på bebinestet till dotterns blivande bebis. Ska bli mormor o det ser jag fram emot enormt mycket.
    Tack igen o hoppas du kommer med fler tips, Mvh Helena

    Svara

Lämna en kommentar