Lite mer Paris!

Det är svårt att undvika shopping i Paris, inte för att jag shoppade så mycket men titta kan man ju alltid göra!

Jag fick lära mig att Montmartre skulle man bege sig till om man ville kika på tyger, så praktiskt när det ligger flera tygaffärer på samma gata. Den första tygaffären vi hamnade i hade små söta provdockor som dom sytt upp väldigt vackra kläder till. Priserna på tygerna i denna affär var väl ungefär som i Sverige men den kvalitén och utbudet är svår att hitta. Sedan när vi vandrade vidare fanns det ju huuur många tygbutiker som helst som sålde stuvbitar till en liten peng och det låg tyger i drivor. Det är inte ofta jag säger nej till att bestiga en tygdriva men just då orkade jag faktiskt inte, men nästa gång vet jag vart jag ska gå!

I Marais finns många små söta butiker och vi spenderade nog halva resan här. Mycket vintage och nischade butiker, en butik sålde enbart skjortor i galna mönster. Vi hamnade även på en liten loppis i detta kvarter.

De stora gallerierna är även något man inte får missa. Vi var på galleri Lafayette, finns tydligen två och vi besökte båda! Den större Lafayette är betydligt mer värd att besöka, otroligt vacker byggnad med kupoltak och balkonger. Mycket dyra och fina kläder att TITTA på. Var helt slut i huvudet av alla intryck och idéer, inspiration!

 

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here