Sy trikåkjol med hundtandsmönster

Nu ska jag visa hur du kan sy en trikåkjol i några enkla steg. Jag har utgått ifrån en kjol som jag tycker passar bra, har du inte en kjol så är det bara att göra ett eget mönster. På plaggskissen nedan visar jag vilka mått du behöver, bara att mäta midja, höft och stuss. Sedan hur lång du vill ha trikåkjolen. Utgå ifrån midjan när du ritar ut, höften sitter ca 9cm nedanför midjan och stussen ca 19cm nedanför midjan. Linningens bredd bestämmer du såklart själv men jag gjorde den 9cm bred.

plaggskiss

Del:1

1: Lagt ut kjolen jag ska klippa ut efter på det tyg jag ska använda mig av, i detta fall ett hundtandsmönstrat trikå tyg. Obs: lägg tyget dubbelt.

2: Klipper ut med ca 0,5cm sömsmån, viker ner linningen då denna ska klippas ut separat.

3: Klipper ut linningen med tygvikning upptill i midjan.

4: Både kjol och linning utklippt.

Klipper ut trikakjolen

Del:2

1: Lägg delarna räta mot räta.

2: Overlocka ihop sidorna på kjolen och linningen.

3: Vik ner linningen så den ligger dubbel aviga mot aviga och overlocka fast den på kjoldelen. Lägg upp nedtill, jag använde mig av en tvillingnål.

4: Nåla fast blixtlåset på framsidan (finns egenligen ingen framsida då den är lika bak och fram) i mitten. Sy en söm på var sida om den, så långt ut det bara går. Blixtlåset jag använde mig av är ett delbart som lyckligtvis var i exakt rätt längd. Du behöver givetvis inte sy fast ett blixtlås om det inte faller dig i smaken. Men jag tyckte det piffade till lite.

Syr ihop trikakjolen

Klar! Enkelt va? Så rota fram ett trikåtyg och börja sy!

Trikakjolen klar

Om Becca

Mitt största intresse är design, sömnad och även allt annat man kan skapa. Här på Designbecca hittar du utöver kreativa guider även mina skönhetstips om hudvårdsrutiner, bra mascara och andra guider.

Inlägget senast uppdaterad: 2012-09-30

Lämna en kommentar