Jag köpte ju lite baddräktstyger för ett tag sedan. Det kändes lite tråkigt att sy en baddräkt när sommaren var slut och det var alldeles för kallt i vattnet för att bada. Men när vi skulle åka på semester till Kreta så bestämde jag mig för att sy en baddräkt.

Jag velade lite fram och tillbaka om vilken baddräktsmodell jag skulle sy. Men eftersom det var min första baddräkt så blev det en klassisk i 50-talsstil.

Baksidan ser ut som en vanlig baddräkt, men framsidan är sydd i dubbelt tyg med ett rynkat tyg utanpå själva baddräktsstommen.

Det var lite trixigt att få till själva mönstret, som jag ritat själv. Man får tänka på att baddräkten ska vara tight och att tyget är mycket stretchigt, samtidigt som man vill kunna andas. Men det svåraste var att få till ”ringningen kring benen, så det inte såg alltför tokigt ut. Jag fick jämföra med ett par bikini-trosor som jag tyckte satt bra. Det är ju bättre att ha för mycket tyg till en början så man kan prova sig fram och klippa bort om det blir tokigt.

Jag blev rätt nöjd med resultatet, speciellt eftersom det var min första baddräkt. Det var superkul att designa en egen baddräkt! Jag kommer definitivt sy fler.

5 COMMENTS

  1. Jätte sött!
    Jag undrar vart du köper dina ”torrpastelkritor” som du hade till att göra kanelbullen? för att på panduros hemsida s¨å finns det något som heter softpastellkritor, men dem kostar 249 kr för ett paket. Men vet du något ställe som säljer billigare ?

  2. Hej! Tycker din modell var otroligt söt och skulle gärna själv vilja göra en 🙂 Undrar bara om du kommer ihåg ungefär hur mycket du fick ta in pga stretchigheten i tyget? Och är baddräktstyg dyrt?

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here