Vintage hair with pin curls

Första gången jag testade att göra denna snygga vintage-frisyr med hjälp av pin curls metoden. Jag har testat att göra samma frisyr fast med en locktång, varje lock nålade jag sedan upp i små snurror som fick svalna. Men denna gången gjorde jag snurrorna för hand och fäste dem men ”krokodil-hårklämmor” som jag lät sitta i under natten.

Lockigt blev det ju i alla fall! Sedan ska man alltså kamma ur lockarna så att det blir vågigt. Det är denna bit som är svårast tycker jag, speciellt eftersom jag har så mycket hår så det blir svårt att kamma igenom med en borste.

Efter att ha kämpat en stund så blev resultatet så här. Blev ganska nöjd, men tycker att det blev mycket finare när jag gjorde lockarna med locktång. Men det är säkert en vanesak, det är ju bättre att försöka undvika varma tänger.

Några snurror i håret blev det med såklart, och en fin handgjord hårblomma (som inom kort kommer in i butiken)!

Om Becca

Mitt största intresse är design, sömnad och även allt annat man kan skapa. Här på Designbecca hittar du utöver kreativa guider även mina skönhetstips om hudvårdsrutiner, bra mascara och andra guider.

Inlägget senast uppdaterad: 2015-03-10

2 svar på ”Vintage hair with pin curls”

 1. Åhh det blev fint men det tog nog lång tid va? Jätte fint med snurrorna, jag själv försökte häromdan och det gick ju hmm…. dåligt… Jag fick inte till hur man skulle börja snurra utifrån, men jag får väll prova en gång till 😀 Jag vill också säga att jag är en ny läsare och att jag på några dagar har kollat igenom dina gamlare inlägg och herregud nu vad jag älskar din blogg 😀 //kramar Ellevy

  Svara
  • Ellevy:
   Ja, det tog ungefär två timmar att göra snurrorna. Men jag tror att det hade blivit snyggare och gått fortare om jag hade gjort lite större snurror istället. Åh vad roligt att höra! Du är så välkommen så 🙂

   Svara

Lämna en kommentar