Att sy en pälsmössa

Jag brukar faktiskt inte använda mössa alls, men denna vintern överlever man inte utan så det fick bli en pälsig sådan. Hade dessutom rätt bråttom när jag gjorde den, men den fyller sin funktion iaf.

Jag började med att mäta runt huvudet och försökte hitta något föremål med samma omkrets, vilket fick bli ett kastrullock denna gång. Det behövs enbart två mönsterdelar, en rund och en rak som når runt den runda.

Börjar rita mönster

Mönsterdelarna är klara, nu är det dax att klippa ut i tyg. Den raka mönsterdelen gjorde jag ca15cm bred, den blir lite kortare eftersom den viks in i mössan så att det inte syns någon skarv, alltså ska mönstret till fodret vara några cm kortare.

Mönsterna är klara

.. som ni ser på bilden nedan.

Mönster på pälsmössa

Eftersom jag hade lite bråttom så får man fuska (eller förenkla). Jag overlockade ihop de runda delarna aviga mot aviga. Overlockade även ihop de raka delarna så att den blir rund, overlockade nederkanten räta mot täta, vände ut-och-in overlockade ihop den sista änden så att det ändå som återstår är att sy ihop med den runda delen.

Overlockar ihop delarna

Och den färdiga pälsmössan ser ni nedan, sjukt varm är den också.

Pälsmössan är klar!

Om Becca

Mitt största intresse är design, sömnad och även allt annat man kan skapa. Här på Designbecca hittar du utöver kreativa guider även mina skönhetstips om hudvårdsrutiner, bra mascara och andra guider.

Inlägget senast uppdaterad: 2012-09-30

1 svar på ”Att sy en pälsmössa”

Lämna en kommentar