För tre veckor sedan åkte vi till Rom på en långhelg. Älskar verkligen den staden, en storstad som man faktiskt kan GÅ runt i och man behöver inte ta någon kollektivtrafik överallt. 

Senast vi var i Rom var jag gravid och supertrött så det var kul att komma tillbaka igen och uppleva staden med lite piggare huvud. 

Vi prioriterade läget på boendet då det känns så onödigt att slösa en massa tid på att ta sig mellan platser. Hittade denna pärla på Tripadvisor och det var verkligen ett bra val! Hotellet heter Residenza Meritti och det ligger verkligen helt perfekt i hjärtat av Rom. Ett mysigt och personligt hotell där dom helt enkelt har köpt upp en trappuppgång med flera lägenheter i och gjort om till hotellrum. Varje lägenhet har dessutom ett gemensamt kök och det bästa av allt är den gemensamma takterassen med utsikt över hela Rom.

Är väldigt glad att vi har Yoyo vagnen, det hade aldrig gått annars. Trottoarerna är väldigt smala och restaurangerna är inte direkt rymliga. Vi hade inte ens kommit in huset utan en liten och smidig vagn då dörrarna typ är 30 cm breda.

Eftersom Leonard oftast satt i vagnen när vi gick omkring i stan så tog vi oss till en park minst en gång om dagen så att Leo kunde springa av sig och leka lite ( och vi kunde vila våra fötter). villa borghese ligger mitt i smeten och är en väldigt stor vacker park med en lekplats, där hängde vi några gånger!

Det var väldigt varmt trots att vi var där i september, ca 35 grader, så det var skönt att svalka sig i affärerna och här hittade vi en designmarknad. 

Det är relativt enkelt att komma bort ifrån trafiken och alla människor, vilket är väldigt skönt! Här vandrar vi runt bland broarna och vattnet.

 

Pasta! Det kanske är svårt att tänka sig men det är så enkelt att hitta glutenfri mat i Rom, glutenfri pasta och pizza överallt.

Villa borghese i skymningen.

Trapphuset på hotellet.

Hotellets frukostställe låg i dörren bredvid. Här serveras frukosten på flygeln såklart!

Colosseum är ju ett måste att se! Sist gång vi var här höll dom på att restaurera Colosseum så den var täckt med byggnadsställningar. Så det var kul att se den på ”riktigt”.

Leo var impad över alla stora stenar överallt.

När barnet sov passade vi på att unna oss 🙂

Varje dag försökte vi att gå så lite som möjligt men det slutade ändå med 15000 steg, så man var rätt trött i slutet på dagen.

Leo fick såklart några nya bilar till samlingen. 

Dagen vi skulle åka hem var det regnkaos och vi höll oss på rummet och hoppades på att flyget inte skulle bli försenat. 

Det gick otroligt smidigt att ta sig till Rom, kort flygresa och ingen jetlag, så det var helt lagom att bara vara borta i några dagar. 

 

Tidigare inläggChoklad och ny energi
Nästa inläggÄntligen godisfiskar!

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here