Ett av ställena vi åt på under vår stockholmvistelse var Ekstedt. Det är Niklas Ekstedt som ligger bakom restaurangen och konceptet är att allt tillagas över öppen eld.

Man kunde välja mellan fyra eller sex rätters avsmakningsmeny. Vi valde fyra eftersom vi hade ett fullspäckat schema och lite ont om tid. Vi var lite rädda att inte bli mätta men det var ju verkligen inga problem, snarare tvärtom! Utöver dessa fyra rätter fick vi bland annat rätten på bilden ovanför. Det var en slags ”taco” gjort på älghjärta, lingon och kantarell, om jag inte minns helt fel. 

 

Ostron var en annan rätt utöver menyn. Det var mitt livs andra ostron, det första åt jag på Hoze veckan innan. Detta var ändå snäppet vassare!

 

Vi var bland dom första gästerna den kvällen och vi möttes av en elddoft när vi kom in i lokalen. Älskar verkligen inredningen! Väldigt passande med mycket trä och industrikänsla. Man kunde se elden spraka i köket och personalen var väldigt lättsam och trevlig. Tycker ibland att det kan vara lite stelt på fina restauranger med det upplevde vi verkligen inte här.

 

Efterrätten var syrlig och uppfriskande som en efterrätt ska vara. Det går ju inte att få ner någon mastig efterrätt efter så många rätter! Jag är väldigt imponerad över mina glutenfria alternativ. Det känns verkligen som att Stockholm ligger i framkant där, här i Göteborg får man ofta dom där tråkiga rostbröden.

 

 Så här såg menyn ut. Jag tror vi fick tre rätter utöver dom fyra på menyn, man blev mätt!

 

Vi frågade om vi fick gå fram och titta närmre på köket, det fick vi! Kul att se hur dom arbetar och det var allt lite svettigt med alla brasor.

Lite många fina restauranger på kort tid, men vi var ju tvungna att passa på nu när vi reste själva utan barn. Fast det kan väl aldrig bli för mycket god mat? 

Tidigare inläggGammal kyckling vs ny
Nästa inläggMiniatyr-ask DIY

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here