Koh Kradan är av de tre små öarna söder om Koh Lanta som bildar en triangel tillsammans med Koh Muuk och Koh Ngai. Från Koh Kradan kan man se över till grannön Koh Muuk som är en gammal fiskarby.

img_4372-1.jpg

Koh Kradan är en liten ö helt utan ursprungsbefolkning, vilket innebär att allting endast är byggt för turister. Längs med hela östkusten sträcker sig en strand på ca 2 kilometer, det är längs med den stranden som alla resorts och hotell är byggda.

img_4370-1.jpg

Det finns en pytteliten minimart som säljer framför allt snacks och öl. Om man har tur finns det även några blöjor i rätt storlek. Så det är bra att förbereda sig lite och köpa på sig det man behöver under vistelsen på ön. 

 

IMG_4255

 

Coral Garden Resort

Vi bodde nästan högst upp på stranden, Coral garden resort. Det var ett mysigt ställe med stora fina bungalows. Fin uteplats och nära till stranden. Wi-fi fanns endast i restaurangen som även fungerar som reception. 

img_4374.jpg

Stranden var väldigt fin med otroligt bra snorkling, om man orkade ta sig ut till revet vid det djupa mörka vattnet så kunde man få se alla möjliga fiskar i en vacker miljö. När det däremot var lågvatten så var det i princip omöjligt att ta sig ut till det djupa då det blev så grunt och många vassa koraller som man helst inte vill trampa på. 

img_4375.jpg

 

Frukosten åt vi på hotellet, den va helt ok och man kunde även beställa till espresso. Dom hade även helt ok lunch och middag som vi åt ibland. Pastan var nog deras starka sida. Men annars så åt vi mest på grannstället Kalume Kradan Village som hade väldigt god thaimat! 

img_4254.jpg

 

Det negativa med Coral garden resort var att det dels var så otroligt mycket mygg (Leonard fick så många myggbett!), djungeln ligger precis bakom bungalowsen så det är förmodligen därför.

Lite väl skuggigt tycker jag det var framför bungalowsen också, badkläderna torkade aldrig. Jag brukar även ta med mig tvättmedel, tvättlina och tvätta upp kläder efter hand. Men det tog två dygn innan kläderna var någorlunda torra.

Men framförallt tycker jag att rummet kändes ofräscht, dåligt städningen och det luktade unket, något man försökte dölja med doftprylar. När man betalar såpass mycket som det ändå kostar så förväntar man sig högre standard än så.

 

img_4253-1.jpg

Annars tyckte vi att Koh Kradan var en trevlig ö men kanske en kortare period. Vi var där sex nätter och det kändes i mesta laget då ön är så liten. Men ändå värt att stanna till på för lite snorkling och god mat på Kalume Kradan Village (grannstället).

 

IMG_4371

Om man får tråkigt någon dag kan man alltid ta en promenad genom djungeln till Sunset beach. Det är en rätt intressant promenadstig över träsk och under nedfallna träd. Jag filmade lite när vi gick tillbaka. Som ni ser är det inte direkt barnvagnsvänligt! 

För att sammanfatta vistelsen tyckte vi att Koh Kradan var värt ett besök, framförallt för snorklingen. Men vi stannade lite för många dagar, det hade räckt med tre nätter. Otroligt vacker ö men det blir snabbt långtråkigt.

Fördelarna med Coral garden resort:

 • Fin uteplats och nära till stranden.
 • Mysiga fina bungalows
 • Lätt att hitta skugga.
 • Bra snorkling.

Nackdelarna med Coral garden resort:

 • Wi-fi fanns endast i restaurangen.
 • Luktade unket på toalett.
 • Bytte aldrig sängkläder.
 • Dåligt städat.
 • Lite väl mycket skugga.
 • Mycket mygg.
 • Dyrt

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here