Det har vart fullt upp sedan vi kom hem ifrån Thailand så har inte hunnit berätta mer om resan ännu, men det kommer!

DSCF6896

Varje år vid den här tiden så har jag ätit torra glutenfria semlor, men jag tänkte att i år ska jag få till dom där perfekta glutenfria semlorna som man föreställt sig. Jag tycker faktiskt att jag äntligen har lyckats (efter tredje försöket).

Jag har utgått ifrån Glutenfria-godsakers recept på semlor, jag provade några andra recept innan som inte blev lika bra. Istället för 1 msk fiberhusk så tog jag 1 tsk Xantangummi och det blev jättebra! Xantangummi kan ni läsa mer om här! Det blev saftiga, luftiga semlebullar och inga tråkigt torra som det tyvärr ofta blir när det är glutenfritt. 

Några goda råd när du använder Xantangummi:

  • Ta inte för mycket mjöl ( gäller all glutenfri bakning) häll i lite åt gången. 
  • Använd bakmaskin eller degkrokar och arbeta degen i minst 5 minuter.

Lycka till!

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here