Då var vi på hemmaplan igen och det känns kul att vara hemma med ny energi och inspiration. Efter en lugn långresa så flödar inspirationen som aldrig förr, det är nästan lite jobbigt för man vill sätta igång med allt på en gång! Möblera om, rensa ut, köpa ny vårgarderob, klippa sig etc etc. Ut med det gamla in med det nya helt enkelt.

Jag har försökt organisera upp inspirationskaoset i mitt huvud och skriver ner exakt det jag vill göra och i vilken ordning för att faktiskt få gjort något när man kommer hem.

  • En lista för hemmet: Vad jag vill ändra på, vad som ska rensas ut och vad som ska köpas in. 
  • En utrensnings lista mer specifik än att det just ska rensas ut. Har läst Marie Kondos bok nu på resan och den var väldigt kategorisk och lätt att ta till sig. Mer om det senare!
  • En lista på hur jag vill förändra mina sociala medier. Man måste ha en plan!
  • En lista på hur jag vill driva företaget detta året, vilka mässor jag ska stå på, vad för smycken som ska göras osv.
  • En lista på pyssel jag vill prova. 

Det ser ju kanske lite tråkigt ut med en massa listor men av erfarenhet så är detta verkligen en nödvändighet. Jag skriver listor och letar inspiration för att göra upp en vision om hur jag vill ha det, hur resultatet ska bli. Sen måste man ju såklart inte följa sin lista eller göra exakt det man har tänkt. Men det är viktigt att få klart för sig vad målet ska bli, en kreativ arbetsgång

Jag kan visa ett exempel på min kreativa arbetsgång för en inredningsdetalj. 

Steg 1: Vi har en supertråkig vägg som jag vill göra något fint med, väggen finns i vardagsrummet. Då går jag helt enkelt in på instagram eller pinterest och kollar inspiration på vardagsrum. Vad har dom på väggarna? Vilken stil vill jag ha? Vilken känsla vill jag förmedla? Spara ner en massa bilder och se vad dom har gemensamt. Ofta fastar man för för något speciellt och det är enklare att se om man har flera bilder. Här nedan ser du mina bilder jag hittade på pinterest, ser du vad dom har gemensamt? 

Steg 2: Jag fastade just för Makramé väggbonaden. Jag gillar det kreativa i den, inte hård som en tavla utan mer mjuk och i naturmaterial. Då vet jag ungefär vad jag vill ha men nu återstår att hitta exakt vad jag vill ha. Antingen kan man gå den enkla vägen och köpa en färdig. Men är det något man kan göra själv så tycker jag faktiskt att man ska göra det!

Steg 3: Då var det bara att googla eller kolla på pinterest efter guider och tutorials.

Steg 4: När du vet på en ungefär vad du vill göra så är det dags att köpa in material, eller har du kanske allt som behövs redan hemma? Tänk på att det verkligen inte måste vara ett speciellt material utan kan man kanske använda ett gammalt snöre eller en gammal klänning att klippa remsor av? Måste jag ha en perfekt svarvad pinne att hänga upp det på eller kanske hittar du någon fin pinne i skogen att använda istället?

Steg 5: Då var det bara att köra! 

Visst blir det lite enklare om man vet hur man ska börja? Så vad vill du förändra eller skapa idag?

Tidigare inläggBörjar känna lugnet
Nästa inläggOrigami som inredning

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here