Dom senaste dagarna har jag ägnat lite extra tid till min pyssel/syhörna. Det är så roligt att organisera och inreda, men framför allt att ha ordning! Så ibland är det svårt att sluta.

Det började med några oskyldiga glasburkar och sen var jag fast! Jag dekorerade alla burkar jag kunde hitta och la i både fina och praktiska saker som man vill ha framme. Som knappar, tygblommor, pärlor och kedjor.

När jag fixat i ordning burkarna insåg jag att min hylla var perfekt byggd för att ha en pinne med rullade band under hyllplanet. Jag har alltid sån tur att jag har det mesta hemma när sådana här saker faller mig in. Hittade en perfekt lång pinne som var lagom tjock och improviserade fram en häng-anordning så jag lätt kan lyfta ur pinnen och fylla på med band när det behövs.

Själva rullarna skar jag ut i frigolit ca 1-2 cm tjocka cirklar som jag gjorde ett hål mitt i så jag kunde trä på dem på pinnen. Det fungerade väldigt bra för det var enkelt att trycka i en nål rakt igenom för att fästa änden på banden, plus att de inte väger något.

Det är ju dumt att ha så fina pärlor liggande i påsar i en låda!

Stickor och virknålar har jag satt i en gammal Pucko-glasburk.

Gamla knappkort och vintage-sybehören har också fått sig en fin plats på hyllan.

Så här ser det ut på håll. Så skönt och inspirerande att ha pyssel-prylar framme!

Förresten så är den vita lådan en gammal pepparkaksburk som jag målat med väggfärg, dekorerat med vit spets och skruvat fast den fina smyckes-dockan. Jag hade den ett tag på marknader, men nu är den utbytt mot någon annan fin smyckes-hållare. Det ligger även smycken i burken, så den är mycket praktisk!

10 COMMENTS

  1. Snyggt! Detta är ett skäl till att jag samlar på ”skräp” typ som gamla burkar,flaskor,korkar allt möjligt, det kan va bra till andra grejer som detta 🙂

  2. Gud vilken fin blogg! Inte så olik min faktiskt 🙂 Älskar dina örhängen du säljer btw! Kolla gärna in min blogg, tror du skulle gilla den! 🙂

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here