Nu är det hög tid för påskpyssel och det finaste pyntet gör du själv! Det är så härligt med lite färg efter en lång och mörk vinter. Men jag ville inte ha något påskpynt i skrikiga klassiska påskfärger utan lite mer shabby chic i pastellfärger.

Antingen kan man köpa färdig-tömda ägg eller så kan du tömma äggen själv genom att göra hål i  båda ändarna på ägget med en nål, på den ena sidan bör hålet vara lite större ungefär som ni kan se på bilden nedan. Blås sedan i det lilla hålet så att allt innehåll åker ut genom de större hålet.

Ett sätt att få dina ägg fina är att använda sig av Decopage, det är både roligt och enkelt. Jag köpte ett Decopagelim som var anpassat till servetter. Eftersom äggen är rätt små och runda tänkte jag att det skulle bli smidigare, bara man hittar snygga servetter! Hittade till slut servetter i lite shabby chic stil, ville ha lite färg men ändå att det skulle se gammaldags-romantiskt ut.

Decopagelim hittar du bland annat på Panduro. Jag använde en ganska stor vanlig pensel och det fungerade bra. Ska du använda Decopage på en större yta skulle jag rekommendera en bredare pensel.

Ta isär lagren på servetten så att du endast har det översta lagret med motivet på. Jag klippte en oval som var lagom stor att täcka hela ägget. Det gör inte så mycket om inte hela ägget blir täckt, bara att lappa ihop om du har ett diffust mönster som jag.

Pensla på lim på ägget och lägg det mitt på servetten, pensla sedan resten av ägget.

Täck ägget med servetten och se till så det inte blir några luftbubblor under servetten. Klipp bort överflödiga rester och pensla ner servetten så det ser jämnt och fint ut. Om du vill ha en glansig yta kan du pensla hela ägget två lager och låta det torka emellan. Man jag lät det vara lite matt, tyckte det blev snyggt, plus att jag inte orkade vänta på att det skulle torka.

Nu kommer den roliga biten, att pynta ägget! Jag använde gamla spetsar och knappar som jag limmade på med limpistol. Sedan satte jag fast fjädrar i pastellfärger och byggde ett litet bo till äggen.

Klart! Enkelt och äggen blir lite mer personliga. Passade perfekt till köksbordet och den mörklila duken.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here