Vi rensade nyligen ur våra garderober och de som inte går att sy om slängs eller ges bort. Men denna piké skulle först slängas då den var väldigt sliten i tyget runt halsringningen. Men jag tänkte att jag kunde göra ett försök att sy om den till mig själv.

Eftersom tyget var så slitet runt halsen så fick jag undvika just den delen, men tog till vara på alla detaljer som krage och ärmar.

Jag använde en T-shirt som jag vet sitter bra som en mall och klippte ut alla delar lite snabbt.

Så här såg alla delar ut, jag gjorde en ny knäppning i halsen med tryckknappar och sydde ihop resten på overlocken. Men jag gillar inte skjortkragar så mycke, eller jag passar helt enkelt inte i det så det blev en egen variant på kragen.

Resultatet blev jag väldigt nöjd med. Kjolen har jag såklart även sytt och den har blivit en av mina favoritkjolar. Kjolen är sydd i ett svart jeanstyg och pepitamönstrad trikå som jag pressade på ett mellanlägg så att tyget blev mer stumt.

Tidigare inläggI Nordstan
Nästa inläggVirkat sommarlinne med det lilla extra

2 COMMENTS

    • Ester:
      Tack! Det gäller att inte krångla till det, men trikå är faktiskt busenkelt att sy i. Ska göra en liten guide på hur jag brukar sy ihop en t-shirt inom kort 🙂

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here