Varför man väljer att vara egenföretagare

Jag tänkte att det kunde vara kul för er att se vad man som egenföretagare egentligen gör om dagarna. Eller snarare vad jag som egenföretagare gör om dagarna, för det ser nog väldigt olika ut. Och varför man väljer att krångla till allt och vara egenföretagare när man kan göra det enkelt för sig. Så här kommer ett första inlägg i den kategorin, hoppas att ni ser det inspirerande och kom ihåg att det inte finns några rätt eller fel, vi alla är olika och har olika intressen och förutsättningar :).

Visst kan det verka enkelt att bara sitta och leka med lera hela dagarna. Men så här ser det oftast ut om dagarna, kanske inte alltid lika färgkoordinerat men att man alltid gör minst tre saker samtidigt. Sätter ihop smycken samtidigt som jag svarar på kommentarer och mail, dricker kaffe och pratar i telefonen. Det gör väl visserligen dom flesta i sina arbeten men att ha den där pressen att det endast är jag själv som gör allt, och ju mer man jobbar desto mer pengar tjänar man. Om jag är sjuk, blir INGET gjort. Ja, då vill man ju hinna göra så mycket som möjligt! Men det blir snabbt ohållbart och man är konstant stressad om man ska tänka på det viset. Numera har jag funnit en någorlunda balans som funkar för mig.

Självklart överväger fördelarna, annars orkar man ju inte. Dom flesta egenföretagare har nog samma svar när man frågar vad den största fördelen med att vara egenföretagare är: friheten, och frihet är något man inte kan köpa för pengar. Men frihet är även något läskigt, det är inte alla som klarar av det.

För de flesta människor betyder en fast anställning trygghet, men för mig är det motsatsen till frihet och något jag aldrig skulle klara av. Jag har aldrig strävat efter en fast anställning eller någon hög utbildning utan har snarare strävat efter att göra så roliga saker jag bara kan och utbilda mig i det som intresserar mig allra mest. Jag har haft som mål redan när jag var liten att jag skulle arbeta med något eget och kreativt, men att det skulle bli just smycken fanns inte i min tankevärld.

Den största anledningen till att många väljer bort att vara egenföretagare är att man aldrig är helt ledig, att det inte finns något definitivt slut på arbetsdagen. En annan är såklart pengarna, att det inte finns några garantier att det faktiskt finns pengar på kontot i slutet på månaden. Det kan kännas stressande och skrämmande men också spännande, för plötsligt kommer man på dom där sätten att få in lite extra pengar! 

Varför har du valt att jobba på sättet du gör?

 

Om Becca

Mitt största intresse är design, sömnad och även allt annat man kan skapa. Här på Designbecca hittar du utöver kreativa guider även mina skönhetstips om hudvårdsrutiner, bra mascara och andra guider.

Inlägget senast uppdaterad: 2018-01-06

Lämna en kommentar