Bullet journal – November

Jag vet att jag ligger lite efter men det känns som att jag har bullet journalat halva livet utan att veta att det var exakt det som jag gjorde!

Att köpa fina pennor och anteckningsblock har alltid varit ett stort beroende. Så det var inte ett så stort steg direkt att börja med just en bullet journal. 

Vad är en bullet journal? Jag måste erkänna att jag faktiskt började med en utan att veta vad egentligen är. Man har ju sett många bullet journals flyga förbi i flödet och det var först nu jag faktiskt tog tag i att göra en.

Det är alltså en anteckningsbok som antingen är helt blank eller med prickar så att man kan låta kreativiteten flöda utan en massa tråkiga linjer att förhålla sig till. Man skriver att-göra listor på sådant man vill få gjort, målar eller sätter in foton på stora händelser som man vill komma ihåg, ”staplar” eller mätare för att se hur man uppfyller sina mål, det kan exempelvis vara att man vill träna 3 gånger i veckan, gå 10 000 steg om dagen eller dricka 5 glas vatten om dagen. Allt detta gör man på ett roligt och kreativt sätt som passar en själv. Och det finns väl egentligen inga rätt eller fel? 

Jag älskar färg och att planera, skriva listor har jag hållit på med så länge jag kan minnas, så det här med bullet journal är verkligen något jag jag gillar!

Detta är mitt första uppslag någonsin så det kan ju bara bli bättre :). Jag behövde skriva en att-göra lista med vilka smycken som jag skulle göra den kommande veckan, så jag gjorde det lite enkelt för mig. Gillar även när jag kan ta med mig dagens lista så att jag bara ser vad jag ska göra för dagen, då blir det heller inte så överväldigande.

Använder ni er av bullet journal eller är ni sugna på att prova?

Om Becca

Mitt största intresse är design, sömnad och även allt annat man kan skapa. Här på Designbecca hittar du utöver kreativa guider även mina skönhetstips om hudvårdsrutiner, bra mascara och andra guider.

Inlägget senast uppdaterad: 2019-11-05

Lämna en kommentar