Det här med att klä sig som gravid är inte det lättaste. Förra graviditeten så hade jag ingen aning om hur stor en mage faktiskt kan bli, så det fick bli en hel del panikköp som bara funkade för stunden. Jag tyckte att det kändes onödigt att köpa eller sy fina klänningar jag endast kunde använde under denna ”korta” period.

Under den här graviditeten så har jag en annan inställning. Det är nu viktigare än någonsin att känna sig fin och bära bekväma kläder! Så fort jag kände att jag inte kunde få plats i mina vanliga kläder så hämtade jag upp mina gravidkläder ifrån förrådet, inte många roliga plagg där direkt. Två trikåpennkjolar och några omlottklänningar i tråkiga färger. Inget som jag känner mig varken bekväm eller fin i. 

Jag beställde hem lite nya plagg som var lite mer anpassade för en växande mage, som jag även skulle kunna tänka mig att ha även efter graviditeten.

  • Färgglada mönstrade klänningar och blusar.
  • Några superbekväma gravidleggings och gravidjeans.
  • Härliga koftor att gömma sig i.
  • Några bra basplagg, linnen, lite större underkläder mm.

Detta ljuvliga tyg kommer ifrån Vintage in my heart <3

Jag sydde även lite plagg tidigt i graviditeten med magen i åtanke. Denna klänningen är en sådan, mönstret är egenkomponerat och lite kimonoinspirerat.

Jag gjorde klänningen något bredare än jag annars hade gjort och använder ett skärp i midjan som man kan reglera allteftersom magen växer. Den är fodrad upptill så att man ska slippa ha en kofta till. Det blev en perfekt gravidklänning som jag utan tvekan även kommer vilja bära även efter graviditeten!

 

Tidigare inläggMässplaner och nya smycken
Nästa inläggGlutenfri Miniontårta

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here