På fredag fyller den här lilla pojken TRE ÅR!! Lite knäppt men roligt såklart. Eftersom vi drar iväg på mässa över helgen passade det inte så bra med kalas samma helg. Så det fick bli kalas helgen innan helt enkelt. Vi är en ganska stor familj så alla får inte plats på ett och samma kalas längre utan det fick bli ett tvådagars-firande. Inte Leo emot! På lördagen kom nästan hela min familj på 19 personer och då bjöds det på Minionstårta.

Det har varit lite fullt upp med jobbande och fixande inför mässor den senaste tiden. Så det blev det klassiska natt-bakandet dagen innan kalaset. 

Jag hade förberett och bakat glutenfria tårtbottnar. Jag brukar sedan lägga dom i frysen då det blir lite enklare att skära upp de olika lagren i tårtan då.

Sedan hade jag sån beslutsångest för vilken fyllning det skulle vara i tårtan. Jag ville ha en supergod men inte jättetydlig smak utan mer harmoniska smaker. Jag har heller inte så mycket tålamod till att grejja med fyllningar i timmar utan vill att de ska gå snabbt och lägger hellre den tiden på att dekorera tårtan.

Det slutade med att jag blandade Dulce leche med vispad grädde. Det andra lagret blandade jag i lite marsanpulver med vispgrädde som jag sedan vispade och blandade ihop med rabarber- och jordgubbssylt. Det låter kanske lite konstigt men det blev gott!

Jag spacklade även tårtan med Dulce leche- grädden.

Man ska inte titta för nära på tårtan egentligen, var så trött när jag gjorde den :). Men den var inte fullt så komplicerad som förra årets tårta och blev klar på ca två timmar. Jag använder vit marsipan som jag färgar med gelefärg. Använder florsocker att kavla ut med på en silikonmatta så att marsipanen inte fastnar i bordet eller på kaveln. Jag är verkligen inget proffs, men det är kul att prova sig fram!

Resultatet på tårtan blev ändå helt ok! Och Leonard tyckte det var jättefin, även om han inte gillar att äta tårta 🙂

Han satsade på att äta dom köpta kakorna och glassen istället! 

Dagen därpå var det dags för kalas igen för nio personer och jag gjorde en likadan tårta som jag rundade av lite på toppen och lade på ett vitt marsipanlock. Men där tog min ork slut och den fick bli enkel tårta med maränger och strössel på istället för monstertårta som var tanken ifrån början. För att dekorationerna ska fästa på tårtan penslade jag på ett ätbart lim.

Tidigare inläggDet här med gravidkläder
Nästa inläggVart tog påsken vägen?

1 COMMENT

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here