En virkad Egg basket tröja

Redan förra året började jag bli riktigt trött på mitt beteende. Jag vet inte HUR många påbörjade stick-sömnad-virk projekt jag hade liggandes. De senaste åren har jag liksom tappat lusten halvvägs in i ett projekt och därför inte tyckt att det har vart kul att färdigställa, det kändes roligare att börja på något nytt!

Efter att ha gått igenom mina gömmor så fattade jag följande beslut. 1: att jag har tillräckligt med garn och tyg och borde inte köpa något mer alls, någonsin! 2: att jag MÅSTE börja göra klart det jag har påbörjat. 

Virkad tröja

Det höll jag inte speciellt länge, men det är ok. Jag har blivit bättre i alla fall. Men jag slutförde några projekt som jag kommer visa lite senare.

Jag råkade hitta detta fina mönstret ifrån Honse design. Denna tröjan är alltså virkad! 

Jag har alltid föredragit att virka framför att sticka. Men har tyckt att det är så tråkigt att inga fina tröjor är virkade. Sedan såg jag denna och köpte både mönster och garn i ett och samma andetag. Detta var i november och sedan dess har jag virkat lite varje dag. Den tog lång tid att göra eftersom man virkar halvvägs upp på maskorna. Men den va väldigt rolig och enkel att virka. 

Egg basket virkning

Jag missade vilken virknål man skulle virka med i mönstret och utgick ifrån garnet istället. Så tröjan blev först för liten. Jag gjorde därför lite ändringar i mönstret. Skippade sidopanelerna eftersom jag tyckte att de inte behövdes och förlängde både ärmar, fram och bakstycke. Halsen virkade jag direkt på halsringningen och svängde ut den lite istället för att minska som det står i mönstret. Gjorde även halsen lite större så den gick att vika ner. 

Är så glad över att jag fick klart tröjan och inget garn alls blev över! Jag virkade tröjan i Alpaca cloud (adlibris).

Om Rebecca

Mitt största intresse är design, sömnad och även allt annat man kan skapa. Här på Designbecca hittar du utöver kreativa guider även mina skönhetstips om hudvårdsrutiner, bra mascara, skönhetskalendrar och andra guider.

Inlägget senast uppdaterad: 2021-03-22

Lämna en kommentar