Jag har sytt en retroklänning!

Det var tyvärr inte igår som jag uppdaterade här, men nu ska det bli ändring på detta! Jag har sytt en klänning som jag tänkte passa på att visa upp.

Jag har stor planer för min nya garderob och jag har även tänkt att tillverka allt själv. Jag har insett när jag rensat i garderoben att dom enda klänningarna som får vara kvar gång efter gång är sådant jag själv har sytt. Jag kan komma på minst tre starka anledningar till detta. Dels att jag syr efter min kropp och därför passar kläderna bättre och det gör att jag trivs bättre i dom kläderna. Och att dom faktiskt håller sig snygga längre pga kvalitén på tyget. Den sista och kanske bästa anledningen är att det är unika kläder som jag verkligen vill ha! 

Dom kläderna som oftast åker ut snabbast är sånt jag beställt på nätet som inte var det material jag trodde eller att dom kanske inte satt helt hundra men ändå rätt ok så jag behöll dom ändå. 

Så, av dom enkla anledningarna ska jag endast tillverka mina egna kläder hädanefter. Jag tänkte även göra upp en syplan, för det är mycket som fattas i min garderob nu när allt är utrensat

Den här klänningen var väldigt enkel att sy. Jag använde egentligen inget mönster, utan ritade av en klänning som jag vet sitter bra. Är klänningen i trikå så går det bra att göra på detta vis. Jag la mall-klänningen direkt på mönsterpappret och ritade runtom. Den nya modellen ville jag ha lite längre och vidare i kjolen. Det blev även en hög båtringning och en holkärm. Holkärmen ritade jag efter ärmen på klänningen som jag utgick ifrån.

Något som kan vara bra att tänka på när man ritar en sådan holkärm är att göra en sluttning på ärmen och även sänka ärmhålet någon cm så det inte blir för trångt.

Först tänkte jag inte ha några insnitt, utan gjorde den lite vidare. Men när jag provade den så kändes den mer som ett tält än en luftig klänning. Så jag nålade in ca 1,5 cm i midjan och sydde sedan in fyra insnitt och det blev så bra!

Skillnaden mellan att ha insnitt eller att bara sy in i sidorna är att med insnitt så blir det vidd mitt fram och bak, så det blir lite mer smickrande än om plagget är helt platt fram och bak. 

Här kan ni se klänningen som jag ritade av och även hur ändringarna ser ut. Dom fina tygerna kommer såklart ifrån Vintage in my heart!

Om Rebecca

Mitt största intresse är design, sömnad och även allt annat man kan skapa. Här på Designbecca hittar du utöver kreativa guider även mina skönhetstips om hudvårdsrutiner, bra mascara, skönhetskalendrar och andra guider.

Inlägget senast uppdaterad: 2020-05-08

1 svar på ”Jag har sytt en retroklänning!”

  1. Jättefin klänning! Jag har också tyger från Vintage in my heaet som väntar på inspiration och nu blev jag inspirerad!
    Tack flr tips!

    Svara

Lämna en kommentar