Gör din egen pom pom girlang i garn

Jag har hunnit med att pyssla lite den senaste tiden. Det blir ju mest bebis-relaterat så här i slutet av en graviditet. Jag tänkte först göra en vimpel att hänga på väggen i babyhörnan men tyckte att det var lite gulligare med pom poms i garn.

Börja med att rita upp små cirklar på en gammal kartong eller tjockare papper. Man kan använda samma mall till alla om man är försiktig men jag gjorde så många jag behövde. Tänk på att det ska vara två per boll!

Ju större cirkel desto större boll. Gör sedan ett litet hål i mitten av cirkeln.

Ta två cirklar och klipp loss en lång tråd, vik den dubbelt och gör som på bilden ovan. Ta så lång tråd som du behärskar och man kan ta fler trådar samtidigt så går det lite snabbare. Men det är också lättare att det trasslar. Sedan är det bara att vira trådarna runtrunt och runt.

För att få en riktigt tät och fin boll behövs ganska mycket garn. När du känner dig nöjd så klipper du av allt garn längs med utsidan av cirkeln.

Var försiktig så att trådarna inte drar sig. Trä en tråd mellan skivorna och fäst garnet. Gör så många bollar som du önskar och sy fast dom på ett band. Jag virkade ett långt band med fasta maskor som jag fäste bollarna i.

Även bitringen med kaninöronen har jag virkat. Mönstret är gratis och ni hittar det här!

Så här blev resultatet! Så fin att hänga på väggen eller vaggan.

Om Becca

Mitt största intresse är design, sömnad och även allt annat man kan skapa. Här på Designbecca hittar du utöver kreativa guider även mina skönhetstips om hudvårdsrutiner, bra mascara och andra guider.

Inlägget senast uppdaterad: 2018-06-17

5 svar på ”Gör din egen pom pom girlang i garn”

  1. Hej jag vill vata hur stora cirklar ( cm ) skall vara och den liten c rkel i mitten ( cm) när gör man garnboll till mösa. Tack för svar Mvh Elizabeth

    Svara
  2. Hej jag vill veta hur stora cirklar ( cm ) skall vara och den liten cirkel i mitten ( cm) när gör man garnboll till mösa. Tack för svar Mvh Elizabeth

    Svara
  3. H jag vill veta hur stor cirkel ( cm )skall vra och den litbollen cirkel i mitten ( cm ) när gör man garnboll till mösa. Tack för svar. Mvh Elizabeth

    Svara

Lämna en kommentar