Hur går det med utrensningen?

Ja, hur går det egentligen med utrensningen?

Det går bra! Eller ja, inte i den takt som jag hade önskat. Men med tanke på mycket jobb, graviditet och annat så är jag glad bara det går framåt. Har väldigt svårt att hålla mig till en lista och följa den ordningen bara. Vill göra det som faller mig in och kanske det som är liiiite roligare att rensa ut än annat.

Här kan ni få se exakt hur långt jag kommit. Jag är alltså helt klar med kläder och håller på med papper, tidningar och böcker. Ni HÖR ju hur tråkigt det låter! Men det är också en av dom sakerna som vi är bra på att inte samla på oss, så det känns inte som ett så stort problem egentligen. Bara det att jag inte vill ”fuska” och hoppa över den heller. Så det är väl bara att göra!

Vissa kategorier längtar jag till! Så dom har jag tjuvstartat med lite, som porslin och andra köksprylar. Men jag tänker att det bara är bra att sortera ut flera gånger.

Andra kategorier som jag INTE ser fram emot är alla pysselsakerna och tygerna. Det är en väldigt stor kategori här kan kan säga. Väldigt nödvändigt att rensa ut men också väldigt svårt att veta vad man vill spara och inte. Så jag hoppas att det löser sig när jag väl sätter tänderna i det!

Andra motgångar jag stött på under tiden är vart man ska göra av de saker som man har rensat ut. Mycket har vi fått slänga och kunnat lägga ner i vårat bytesrum som vi har i föreningen där vi bor. Men några saker vill man ju sälja då det är fin kvalité och  fortfarande finns ett värde i. Men man får göra en bedömning där om det är värt att tjäna dom där extra kronorna eller att snabbt få ett hem som man trivs i. Jag har försökt sälja en del på tradera men jag tror inte att jag kommer att fortsätta med det utan skänka det mesta istället. Så lätt att man stannar upp i sin utrensning annars då mycket blir ståendes i hallen och man börjar snegla på det och vill ge det en andra chans. Nejnejnej, det måste bort och ut ifrån lägenheten på en gång och INTE ner i något förråd!

Idag fortsätter jag med att rensa ut papper 🙂

Om Becca

Mitt största intresse är design, sömnad och även allt annat man kan skapa. Här på Designbecca hittar du utöver kreativa guider även mina skönhetstips om hudvårdsrutiner, bra mascara och andra guider.

Inlägget senast uppdaterad: 2018-04-21

Lämna en kommentar